Alles over Petry ladders en trappen

Opstapje nodig? Op Petry kun je rekenen. Kors is uw Nederlandse dealer voor het Vlaamse merk Petry. Ladders, trappen en steigers van Petry voldoen natuurlijk aan de veiligheidseisen, maar gaan nog zoveel verder in hun kwaliteitsstandaarden.

Petry maakt sinds 1928 in hun eigen fabriek, ladders en trappen van de hoogste kwaliteit. En dat doen ze nog steeds. De ladders van Petry zijn gemaakt van lichtgewicht aluminium en toch super degelijk. Bovendien biedt Petry ook nog eens de mogelijkheid om ladders geheel naar wens te maken voor bedrijven die bijzondere wensen hebben.

  Vrijblijvend contact

Wat is het verschil tussen een trap en ladder?

Het verschil tussen een ladder en een trap? Een ladder heeft ronde treden, genaamd sporten en een trap heeft platte treden.

Een ladder is bovendien meestal enkel en wordt tegen het te beklimmen object aan gezet. Een uitzondering hierop is de reformladder, deze kan in A-stand gezet worden, zodat de ladder vrijstaand opgesteld kan worden.

Een trap is meestal dubbel, maar is er ook in een enkele variant. Vanwege het comfort van de treden, wordt een trap vaker gebruikt om langere tijd op te staan, bijvoorbeeld om iets te monteren. Een ladder wordt vaker gebruikt om ergens op te klimmen.

Assortiment Petry trappen

Petry heeft trappen voor ieder doel, allemaal even degelijk en lichtgewicht, met kunststof/rubber doppen, welke wegglijden en beschadigen van de ondergrond tegengaan. Alle soorten trappen zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes, afhankelijk van waar u de trap voor wilt gaan gebruiken.

Bordestrappen zijn verkrijgbaar van 3 t/m 14 treden. Bordestrappen, ook wel industrietrappen, zijn perfect voor professioneel gebruik door schilders en monteurs door de stabiele spreidstand, het plateau en de vaste beugel met gereedschapsbakje.

Dubbele trappen zijn verkrijgbaar van 2 t/m 14 treden en kunnen aan beide kanten betreden worden voor extra snel op- en aflopen. Tevens leverbaar met (verplichte) beugel, welke eenvoudig gemonteerd of gedemonteerd kan worden.

Trap met dubbele treden. Ideaal als werktrapje om langer op te staan door de extra brede treden van 16cm breed. Verkrijgbaar van 2 t/m 7 treden hoog, met een vaste leuning aan 1 kant.

Montagetrap. Deze trap kan niet opgevouwen worden en is daarom het sterkste type in zijn soort. Verkrijgbaar van 2 t/m 6 treden en ideaal om met gereedschap of spullen op te klimmen door de 20 cm brede treden. Bovendien is de montagetrap verkrijgbaar met een 20 of 40cm brede bovenste trede,

Enkele trappen zijn een soort ladders met platte treden. In tegenstelling tot de meeste trappen, lopen ze niet taps toe maar zijn ze onder even breed als boven. Verkrijgbaar van 3 t/m 14 treden eventueel met leuning.

  Bekijk de Petry trappen

Assortiment Petry ladders

Petry heeft ladders in alle soorten en maten van de hoogste kwaliteit om veilig te klimmen. Vele types zijn verkrijgbaar in een lichtgewicht variant waarbij de profielen (ladderbomen) een breedte hebben van 63mm en een zwaardere variant met profielen van 73mm breedte om comfortabel en veilig hoger te kunnen klimmen. Petry ladders hebben een standaard sportafstand van 25 cm. Afhankelijk van de lengte van de ladder, wordt standaard een stabilisatiebalk, grote of kleine zijvoetjes toegevoegd om stabiliteit en veiligheid te garanderen. Naast verplaatsbare ladders, bieden ze ook vaste brandladders, putladders en dakgootladders en specialistische ladders voor bijvoorbeeld de fruitpluk.

Enkele ladder parallel (recht)

De lichtgewicht enkele ladders zijn verkrijgbaar in 36 cm of 43 cm brede uitvoering met 7 t/m 20 treden. De zwaar model Deze variant op de bovenstaande ladder is extra sterk en daarom te vergkrijgen tot 28 treden (7,10m) hoog. Vanaf 13 treden standaard voorzien van stabilisatiebalk.

Enkele ladder brede voet

Lichtgewicht enkele ladders met brede voet zijn verkrijgbaar in 36 cm of 43 cm breedte bovenaan, met een breed uitlopende voet. Verkrijgbaar met 7 t/m 20 treden. Het zware model enkele ladder met brede voet is verkrijgbaar van 7 t/m 28 treden (7,10m) hoog. Vanaf 18 treden standaard voorzien van verbredingsvoetjes.

Reformladders

De reformladder is populair in de bouw door de vele toepassingen. Petry levert reformladders in een licht of een zwaar model, in 2 of in 3 gelijke ladderdelen. Verkrijgbare varianten: Lichte uitvoering in 2×8 t/m 2×16 of 3×8 t/m 3×12. Zware uitvoering in 2×8 t/m 2×20 of 3×8 t/m 3×16

Opsteekladders en schuifladders

Doordat opsteekladders en schuifladders in 2 of 3 delen ingeschoven kunnen worden, zijn deze relatief compact te vervoeren.

Bij de opsteekladder wordt het bovenste deel in het onderste deel gehangen voor snel opzetten van de ladder. De langere varianten zijn voorzien van ladderwieltjes. Deze kunnen langs de gevel gerold worden om het opzetten te vereenvoudigen. U kunt kiezen voor een recht model met stabilisatiebalk, of breed uitlopende voet. De beschikbare varianten zijn: licht model, recht of uitlopend, 2×8 t/m 2×16 en 3×8 t/m 3×12. Zwaar model, recht of uitlopend, 2×8 t/m 2×20 en 3×8 t/m 3×16.

Met de uitschuifladder kunt u tot de grootste hoogtes klimmen en zijn daarom ook het zwaarst uitgevoerd met een extra grote profieldiameter van 84mm. De schuifladder wordt met een koord omhooggetrokken naar de gewenste lengte. Alle varianten zijn uitgerust met een stabilisatiebalk en ladderwieltjes. Verkrijgbaar in 2×16 t/m 2×30 en 3×16 t/m 3×24.

Bij Petry heeft u volop keuze voor elke toepassing dus!

Bekijk de Petry ladders

 

Petry ladders en trappen

Zoek je een lichtgewicht, betrouwbare ladder of trap? Dan zit je goed bij Petry. Neem contact met ons op voor en helpen u met de ideale ladder of trap voor uw bedrijf.

Contact opnemen