Welke hoogwerker heb ik nodig?

Huur je niet zo vaak een hoogwerker? Dan kan het best lastig zijn om te bepalen welke je nodig hebt. Onze medewerkers zijn altijd bereid om je te helpen met de juiste keuze! Maar wil je alvast een voorselectie maken? Dan zijn dit 4 vragen die jij jezelf kunt stellen om te bepalen welke hoogwerker je nodig hebt.

De omgeving bepaalt!

In tegenstelling tot wat men vaak denkt, bepaalt niet de klus, maar de omgeving welke hoogwerker geschikt is. Er is niet een type hoogwerker dat het meest geschikt is voor schilderen, snoeien, montage of schoonmaken bijvoorbeeld. Het gaat om welke bewegingen je moet kunnen maken met de machine om op werkhoogte te komen en welke obstakels je misschien tegenkomt.

sj30arje_recentafgeleverd

1. Welke beweging moet je maken

Om te bepalen welke hoogwerker je nodig hebt, moet je een beetje kunnen inbeelden wat je tijdens de klus gaat doen.

Kun je recht omhoog zonder obstakels? Dan kom je terecht in de categorie masthoogwerkers en schaarhoogwerkers. Deze hoogwerkers zijn erg stabiel, maar hebben daarmee een kleiner bereik. Mastboomhoogwerkers worden meestal binnen gebruikt, schaarhoogwerkers zijn er ook voor buiten gebruik. Maar verkijk je niet, er zijn meer obstakels mogelijk dan je denkt.

Wanneer recht omhoog werken niet kan, wordt al snel gekozen voor een hoogwerker met een bewegelijke arm, zoals een ver uitschuifbare telescoophoogwerker of een behendige knikgiekhoogwerker. Ook hierin zijn vele verschillende soorten. Zoals een kleine behendige machine voor binnen of een grote machine om aan flatgebouwen te werken.

2. Wat is de werkhoogte?

De hoogte van de hoogwerker wordt vaak verkeerd ingeschat, merken wij. Hoe hoog is een huis bijvoorbeeld? Dit is al snel 9 meter, maar wordt vaak te laag ingeschat. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de hoogte van bomen bij snoeiwerkzaamheden. Ook wordt wel eens vergeten dat je je misschien net iets boven het object moet bevinden om er goed bij te kunnen.

Een hoogwerker huren die net te klein is, is bijzonder onhandig. Daarom kan beter een net iets te grote dan te kleine hoogwerker gekozen worden als de omgeving dit toelaat.

3. Wat is je ondergrond?

Om te bepalen welke hoogwerker je nodig hebt, moet je nadenken over zowel de directe ondergrond bij je werkomgeving, als de toegangsweg daar naar toe. Is deze volledig verhard, of moet je misschien over gras of modder? Bij een volledig verharde ondergrond heb je niet heel veel beperkingen, maar in het geval van een onverhard ondergrond ben je beperkt tot machines met speciale ruw terrein banden of rupsen. Gelukkig is hierin ruime keuze.

4. Wat is je toegangsweg?

Deze vraag lijkt een beetje op de bovenstaande. Maar denk niet alleen aan de ondergrond, maar ook aan de breedte en hoogte van je toegangsweg. Is de klus achterhuis en moet je door een steeg en/of schuttingdeur? Dan moet je een hoogwerker kiezen met een compacte transportbreedte zodat deze daar doorheen past. Is die mogelijkheid er niet? Dan kom je misschien juist uit bij het tegenovergestelde: een grote machine met knikgiek die vanaf de straat bij de werkplek kan komen.

welke hoogwerker heb ik nodig welke hoogwerker heb ik nodig

Wij helpen je bepalen welke hoogwerker je nodig hebt

Is het met het bovenstaande stappenplan gelukt om een geschikte machine uit te kiezen? Bel ons dan om je machine te reserveren! Bij Kors ben je altijd verzekerd van een goed onderhouden machine, snelle levering en 24/7 storingshulp.

Ben je er nog niet uit? Dan helpen we je uiteraard ook. Met antwoord op de bovenstaande vragen helpt onze binnendienst om te bepalen welke machine jij nodig hebt om de klus te klaren.

Verhuurassortiment en prijzen Contact opnemen