Een kraan zonder hijsbewijs huren

Personen op hoogte brengen? Dat doe je met een hoogwerker! Zware spullen op hoogte brengen, daar heb je een kraan voor nodig. Er zijn bepaalde kranen die zonder certificaat te gebruiken zijn. Dit zijn met name lichte kranen voor montage. Bij Kors in Steenwijk kunt u kraan zonder hijsbewijs huren.

Bekijk onze huurkranen

 

Welke kranen zijn zonder hijsbewijs te gebruiken?

De kracht van de kraan, dus hoeveel deze kan hijsen, bepaalt of je een “hijsbewijs” nodig hebt om deze te besturen. De Arbowet stelt dat je een TCVT certificaat moet hebben wanneer je een hijskraan met een capaciteit van 10tm of meer bedient.

Een 10 ton meter kraan gaat om kracht maal afstand. De kraan die op 10 meter afstand, 1 ton kan hijsen is dus zo’n kraan. Of een kraan die op 5 meter afstand, 2 ton kan hijsen.

Blijf de capaciteit van de kraan onder de 10 ton meter norm? Dan mag je hem zonder certificaat bedienen. Alle kranen die je bij Kors Hoogwerksystemen kunt huren, zijn zonder hijsbewijs te bedienen.

Welke kraan moet ik huren?

Welke kraan voor jouw klus de beste keus is, wordt natuurlijk bepaald door waar je hem voor wil gebruiken!

Grote kranen, zoals een telescoopkraan of torenkraanvind je vaak op bouwplaatsen waar een gebouw of huis wordt neergezet. Deze heb je in mobiele variant, met banden of rupsen.

Ben je op zoek naar een kraan zonder hijsbewijs? Dan kom je uit bij de minikraan. Deze zijn er ook in verschillende varianten.

Mini Torenkraan

Een torenkraan bestaat uit een verticale mast en een horizontale arm, de giek. Deze arm kan draaien, en over de giek loopt een loopkat met een haak. De haak kan omhoog en omlaag gestuurd met een lier.

De Montalift 194S rups mini torenkraan, is in tegenstelling tot grotere varianten, snel op zetten. Hij is voorzien van zelfrijdende rupsen, dus makkelijk te manouvreren. Deze kraan heeft een hijshoogte van 16,5m en kan tot 23,7m ver rijken (met 600kg ballast).

De torenkraan kan van de minikranen, het meeste tillen.

Torenkraan zonder hijsbewijs huren

Mini aanhangertelescoopkraan

Een aanhangerkraan kan, zoals de naam al doet vermoeden, achter de auto vervoerd worden. Daarmee is de kraan gemakkelijk te vervoeren en met de stempels eenvoudig stabiel neer te zetten en is snel opgezet. Deze telescoopkranen hebben een uitschuifbare arm. Hoe minder de arm is uitgeschoven, des te meer ze kunnen tillen.

De Klaas K20 30TS heeft een werkhoogte van 30 meter en een kan op 20 meter afstand, 250kg tillen.

De Böcker 27/1000 kraan heeft een werkhoogte van 27 meter en kan op 24 meter afstand, 50kg tillen.

Heb je een zwaardere lading? Kies dan voor de Klaas. Heb je veel bereik nodig? Kies dan de Böcker.

Böcker 27/1000 aanhangerhijskraan

Hoeflon C6e minihijskraan

Compacte minihijskranen

Wordt er gewerkt op een krappe locatie? Dan zijn de compacte minikranen van Hoeflon een uitkomst. Opgevouwen kunnen ze zelfs door een deuropening manouvreren. Hiermee zijn ze ideaal voor montagewerk en glaszetten.

Deze compacte minikranen zijn zeer populair om hun enorm hoge hefvermogen voor hun formaat en gewicht wanneer ze zonder jib worden gebruikt. Met jib kunnen ze minder tillen, maar zijn ze enorm flexibel.

Hoeflon C6e: werkhoogte zonder jib: 11,5m, hefvermogen van 510kg op 9,25m. Met jib is de werkhoogte 16m, met een hefvermogen van 211kg op 13,7m.

Hoeflon C605: werkhoogte zonder jib: 8,3m, hefvermogen 405kg op 7m. Met jib is de werkhoogte 10,6m, met een hefvermogen van 210kg op 9,6m

De compactkranen kunnen gehuurd worden met een glaszuiger speciaal voor het monteren van ruiten. Ben je opzoek naar flexibiliteit en kracht op een niet al te grote afstand of hoogte? Kies van voor de compactkraan.

Kraan zonder hijsbewijs huren?

Heb je een keuze gemaakt? Bekijk dan de huurprijs voor een dag of een week op deze pagina. Langer dan een week huren? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Neem contact op voor de bijbehorende tarieven.

Ook een mini hijskraan huur je met de beste service bij Kors! Neem contact met ons op om je mini kraan zonder hijsbewijs te huren.
Bekijk onze huurkranen