Do’s en Don’ts tijdens de natte herfstdagen

De herfst is helaas alweer in aantocht, maar het werk gaat gewoon lekker door! Want ook tijdens regen en sneeuw wordt er hard doorgewerkt op grote hoogte. Anders dan in de zomer, zijn er een aantal belangrijke punten waar men rekening mee moet houden tijdens het werken op hoogte in de herfst. In deze blog hebben we de belangrijkste punten voor jullie opgesomd! We beginnen met de “dont’s”!

Hoogwerker- don’ts tijdens de herfst en winter

Het belangrijkste om mee rekening te houden is gladheid. In Nederland worden we vaak verrast met vorst, hevige regen, laagstaande zon en gladde wegen tijdens de herfst en winter. Wanneer u op hoogte werkt moet u hier ook mee rekening houden! Ga dus niet:

   • Zonder zonnebril op pad. Tijdens de herfst komt de zon al vroeg op de dag laat te staan. Houd altijd goed zicht tijdens het werken op hoogte!
   • Zonder extra jas naar boven. Tijdens de middag valt het vaak nog wel mee met lage temperaturen, maar ’s ochtends vroeg geniet u toch nog van extra warmte. Wanneer we het koud hebben, is het vaak lastig goed te kunnen concentreren. Werken op grote hoogte zonder uw volledige concentratie kan levensgevaarlijk zijn!
   • Met te weinig slaap aan het werk. Opletten is tijdens de herfst extra belangrijk. Door goed op te letten, kunt u op tijd anticiperen op bijvoorbeeld (plotseling) dreigende weersomstandigheden.

  Hoogwerker- do’s tijdens de herfst en winter

  Nu we de belangrijkste don’ts hebben behandeld, gaan we ons nu richten op wat we juist wel moeten doen om veilig aan het werk te gaan tijdens de herfst. Dit moet u vooral wél doen tijdens de natte, koude herfstmaanden:

      • Fris uw kennis op. Met een hoogwerker training bent u binnen één dag weer helemaal up-to-date van de laatste veiligheidseisen voor het werken op hoogte. Niet alleen met kennis van de theorie, we brengen het samen in de praktijk.
      • Zorg ervoor dat de hoogwerker een onderhoudsbeurt heeft gehad. Extra vocht, vuil en stof tijdens de herfstmaanden kunnen de werking van uw hoogwerker beïnvloeden. Zorg ervoor dat de hoogwerker herfst-proof is met een onderhoudsbeurt.
      • Let extra goed op de ondergrond. Het komt vaak voor dat de ondergrond zachter wordt door de extra regen tijdens de herfst. Voordat u de lucht in gaat, is het altijd van groot belang dat u een ondergrond-check doet op hardheid en stabiliteit.

     Veilig op hoogte tijdens de herfst en winter

     Bij Kors Hoogwerksystemen hebben wij veiligheid hoog in het vaandel. Daarom bieden wij regelmatig een TUV® Hoogwerker training aan. Binnen één dag heeft u de hoogwerker certificaat op zak. Zo gaat u helemaal veilig de hoogte in. Klik hier voor meer informatie en aanmelden. Heeft u een vraag? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers.