Check je hoogwerker: zelf onderhouden

Met een eigen hoogwerker heeft u als ondernemer flexibiliteit en bespaart u kosten als u de hoogwerker veelvuldig gebruikt. Bij Kors kunt u terecht voor onderhoud van uw hoogwerker zodat deze in goede staat en daarmee veilig en betrouwbaar blijft.

Maar wist u dat u naast een jaarlijkse keuring/onderhoudsbeurt, zelf ook veel kunt doen om uw hoogwerker langer in goede staat te houden? Hiermee voorkomt u storingen en ongelukken en bespaart u op onderhoudskosten!

Houd uw hoogwerker schoon

Er zijn weinig mensen die blij worden van schoonmaken, maar het is wel essentieel om uw hoogwerker schoon te houden. Modder kan vroegtijdige slijtage veroorzaken aan bewegende delen, of op den duur roest in de hand werken.

Aanhangerhoogwerkers hebben in de winter extra schoonmaak nodig, net als auto’s kunnen zij aangetast worden door strooizout.

Wij raden daarom aan om de hoogwerker elke dag af te spoelen om grof vuil te verwijderen, en eens per week iets grondiger schoon te maken.

Hoogwerker zelf onderhouden hoogwerker zelf onderhouden

Maandelijkse hoogwerker check

Te vaak worden we gebeld voor storingen die voorkomen hadden worden met een maandelijkse check. Ook bij jaarlijkse onderhoudsbeurten komen we vaak slijtage tegen die voorkomen had kunnen worden. Daarom raden wij aan om uw hoogwerker elke maand op deze onderstaande punten te controleren

Smeren van bewegende delen

Bewegende delen van de hoogwerker hebben smeermiddel nodig om slijtage te voorkomen. Check dus eens per maand of deze nog voldoende gesmeerd zijn. Zorg ook dat u met het juiste smeermiddel de machine smeert. Het verkeerde smeermiddel werkt averechts. Twijfelt u over welk smeermiddel u moet gebruiken? Neem dan contact op met onze monteurs en bel 0521 589066.

Accuwater op peil

Bij hoogwerkers met een accu, moet regelmatig gecontroleerd worden of het accuwaterpeil nog voldoende is. Door gebruik daalt dit waterpeil namelijk. Met een te laag peil zal de accu onomkeerbare schade oplopen en treed er verlies van accucapaciteit op, of zal de accu zelfs kapot gaan.

Accuwater is gedemineraliseerd water (of demiwater) en is makkelijk verkrijgbaar. Niet te verwarren met accuzuur! Zorg dat het vloeistofniveau voor het laden minimaal 1 cm boven de platen staat en vul het water bij na het opladen bij tot aan de indicator. Let op: vul de accu niet helemaal tot bovenin om lekkage van accuvloeistof te voorkomen. Vul de accu absoluut nooit met kraanwater.

Bandenspanning van aanhangerhoogwerkers

Aanhangerhoogwerkers zijn als een van de weinige hoogwerker soorten voorzien van luchtbanden. Net als bij een auto of aanhanger, dient hier ook de bandenspanning goed te zijn. Dit bespaart je brandstof, de banden slijten minder snel en de aanhanger ligt stabieler op de weg.

Dus controleer eens per maand of de banden van de aanhangerhoogwerker én auto op spanning zijn. Twee vliegen in één klap.

Bonus tip hoogwerker zelf onderhouden

Onze laatste tip is: maak iemand verantwoordelijk! Bij elke uitlevering en onderhoudsbeurt geven we bovenstaande tips mee. Echter merken we vaak dat het door de orde van de dag vergeten wordt of er steeds bij blijft. Heel begrijpelijk, maar daardoor jaagt u uzelf uiteindelijk op kosten.

Één iemand de taak geven om voor het onderhoud van de machines te zorgen, voorkomt dit probleem.

Plan uw jaarlijkse hoogwerker onderhoud

We hopen dat we onze technische dienst vanaf nu blij kunnen maken met minder voorkombare slijtage en storingen! Is uw hoogwerker toe aan jaarlijks onderhoud? Neem dan contact op om uw onderhoud in te plannen.

Plan onderhoud in